Elements d'un aerogenerador de pales.

Hèlix
Normalment està formada per tres pales que s'uneixen a l'eix a la peça anomenada boixa. És una part molt importat de l'aerogenrador ja que és l'element encarregat de captar l'energia. També tenen molta importància els mecanismes situats a la boixa que canvien l'angle de les aspes de l'hèlix en funció de la intensitat del vent, ja que són els encarregats de controlar la velocitat de gir i parar l'hèlix en cas de vents excessivament forts que podrien malmetre els elements de l'aerogenerador.

Naveta
És l'element construït d'un material lleuger situat al damunt de la columna i que conté els mecanismes mecànics, elèctrics i de control d'un aerogenerador, d'entre els quals cal destacar:
- Multiplicador. Per tal de què l'energia rotacional obtinguda per l'hèlix es pugui transformar en energia es necessari que tingui un elevat número de revolucions, com que seria impossible que les pales giressin a aquestes revolucions, es va idear aquest mecanisme format per una sèrie d'engranatges que augmenta les revolucions fins al règim que necessita el generador.
- Generador. Es tracte d'un generador elèctric normalment un alternador.
- Elements de Frenada. Encara que la regulació de la velocitat de gir de l'hèlix es controla per l'angle de les aspes amb el eix, també s'incorpora un fre normalment de disc.
- Elements de control electrònic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario